deurne leeft paasactie alain hoeckx winkelvereniging gallifortlei

Samen met de Jeugddienst van Deurne zet Winkelvereniging Gallifortlei deze paasvakantie haar schouders onder een spannende paaszoektocht. Met Paashaas is Boos worden kinderen ondergedompeld in een uniek paasverhaal.

Onderweg voltooien de deelnemers opdrachten aan de deelnemende winkels. Op het einde wacht hen een geweldige verrassing: een chocolade attentie bij de uitvalsbasis van de paashaas in Deurne! De zoektocht loopt van 5 april 2021 tot en met 18 april 2021.

Paashaas is Boos: een verhaal voor jong en oud

De paaszoektocht neemt de kinderen mee op missie. Want de paashaas is boos. Héél boos. Nadat hij een leuk paasspel maakte voor alle kindjes in Deurne, werd het gestolen door de Snottrollen. Die verborgen het spel in een kist en deden ze op slot.

Tijdens de zoektocht moeten kinderen de code van het slot achterhalen. Elke opdracht levert één cijfer op. Worden alle opdrachten volbracht? Dan kraken ze de code door alle cijfers op te tellen en spelen ze het spel. En op het einde… wint de Paashaas!

Paaszoektocht: zo werkt het

Op Paashaasisbaas.be vinden kinderen een plan met alle deelnemende winkels. In elke vitrine vinden ze een QR-code. Die moeten ze scannen, waarna ze de opdrachten krijgen die ze moeten uitvoeren – rebussen oplossen, raadsels ontcijferen, puzzels maken en ander leuks.

Brengen ze deze opdrachten tot een goed einde, dan ontvangen ze een nummer. Alle nummers samen opgeteld vormen de code van de kist waarin het spel zit verstopt.

Die code wordt ingegeven via Paashaasisbaas.be. Is hij correct? Dan krijgen de kinderen de locatie van de kist te zien. Daar krijgen ze – tijdens de openingsuren – een fijn, klein chocoladecadeautje van de Paashaas.

Extra verrassing voor de deelnemers

De Paashaas en winkelvereniging Gallifortlei hebben echter nóg een verrassing in petto. Elk deelnemend groepje ontvangt een nummer wanneer ze de code hebben gekraakt. Op maandag 19 april trekt niemand minder dan de Paashaas zélf een winnend nummer uit de pot. Het winnende team ontvangt dan een extra attentie uit handen van de lokale districtsschepen voor jeugd.

Die attentie mag er zijn! Het is een speciale Paasmand gevuld met een mok, een bloemetje, een grote chocolade paashaas, het wapenschild van Deurne in chocolade, een totebag én een diploma van de Paashaas waarop staat: Redder van Pasen 2021.

Deelnemende winkels Winkelvereniging Gallifortlei

Voorzitter van de Winkelvereniging, Hoeckx Alain, reageert tevreden over de actie en de inzet van de Deurnese ondernemers:

Om deze leuke, spannende Paaszoektocht mogelijk te maken, hebben de lokale handelaars de handen in elkaar geslagen. Stuk voor stuk reageerden de handelaars enthousiast. Begrijpelijk… want alle extra aandacht in deze vreemde tijden is uiteraard welkom voor hen. We hopen met deze paasactie ouders op ideeën te brengen voor hun volgende take-away, knipbeurt, aankoop schoolmateriaal,…

Ook de inbreng van de jeugddienst mogen we niet vergeten. De creatieve opdrachten waren hun idee. De kinderen weten wat doen tijdens de paasvakantie!

Tien winkels uit de buurt hangen de QR-code uit en zorgen voor een fijne dag voor jong en oud.

Deze winkels in Deurne zijn van de partij:

  1. Rico (Cogelsplein 26)
  2. Café De Witten Hert (Hertstraat)
  3. Oude Post (contrast) (Jan Peeterstraat)
  4. ‘tPalijs (Venneborglaan 22)
  5. Brasserie Alegria (Ter Rivierenlaan 70)
  6. Decolet (Gallifortlei 120)
  7. WebKrunch (Gallifortlei 104)
  8. Mehtap (Gallifortlei 47)
  9. Hairroom Van Wauwe (Turnhoutsebaan 124)
  10. Carisma (Frank Craeybeckxlaan 70)

Praktisch

De Paaszoektocht zal beschikbaar zijn van maandag 5 april tot en met zondag 18 april. Zo hebben de kinderen in Deurne een leuke bezigheid in de Paasvakantie. Alle informatie kan gevonden worden op Paashaasisbaas.be.

Beeld: Focus 4 Memories – Kim Van Der Vorst