deurne leeft herentalsebaan landmark wedstrijd deurne zuid

In 2018 werd Dé Herentalsebaan volledig vernieuwd van gevel tot gevel. Een nieuwe vibe die ook vandaag flink merkbaar is.

Met de heraanleg kreeg Dé Herentalsebaan een kwalitatieve basis, een ondergrond die rust brengt in het straatbeeld.

Aldus Ernst Greeve van Beeckman Dier-Tuin-Deco en Voorzitter van de stuurgroep.

Om deze vernieuwde winkelstraat een nieuw gezicht en identiteit te geven, werden landmarks geplaatst. Op 30 oktober worden deze met trots gepresenteerd en ingehuldigd door Stad Antwerpen, District Deurne en de handelaars van Dé Herentalsebaan.

De kunstwerken zijn terug te vinden aan parking ‘Keteleer’ (ter hoogte van nummer 299) en parking Elite (ter hoogte van nummer 241). Op die manier zijn ze goed zichtbaar vanuit beide richtingen voor wie het winkelgebied doorkruist.

Vertelt To Baaten van PassePartout Inlijstingen & Restauraties en eveneens lid van de stuurgroep enthousiast.

Ondernemers kunnen zelf mee bijdragen aan kunstwerk

Het ontwerp laat toe om nog op veel meer plaatsen in het straatbeeld op te duiken in de toekomst. Kunstenaar Maarten Schaubroeck verdiepte zich in Dé Herentalsebaan en liet zich inspireren door de diversiteit en de kleuren die hij zag terugkomen in de straat.

Facetten op Dé Herentalsebaan: iedereen welkom

Het resultaat zijn stalen kunstinstallaties en muurschilderingen die bestaan uit tientallen facetten. De facetten in kleur staan voor de veelzijdigheid van de buurt en het feit dat iedereen in de straat welkom is, uit alle windstreken van België en ver daarbuiten. Het resultaat straalt vrolijkheid uit, creativiteit, diversiteit, eenheid, dynamiek, kleur en kracht.

Elk facet verwijst naar een individu die allen samen een (h)echte band vormen en elkaar versterken. Een veelvoorkomende kleur is niet toevallig ‘gardena blauw’, vanaf nu Herentalsebaan-blauw, de kleur die ook door de handelaars gebruikt werd in de communicatie tijdens de heraanleg en door iedereen verder kan gebruikt worden in de toekomst.

Weet Ernst Greeve ons nog te vertellen.

Dé Herentalsebaan trekt weer nieuwe handelaars aan

Deze kracht en diversiteit worden ook gereflecteerd in de evolutie van het winkel en horeca aanbod zo blijkt.

To Baaten benadrukt:

De enorme diversiteit die het kunstwerk uitbeeldt kan je ook letterlijk proeven bij recent geopende zaken op Dé Herentalsebaan: van Hawaiiaanse poké bowl bij Little Aloha, tot Libanese specialiteiten bij Zaytouna of net lokale en biologische producten bij de recent geopende Lokaalmarkt op vrijdag.

Feestelijke inhuldiging

Op zaterdag 30 oktober 2021 om 10u worden de landmarks feestelijke ingehuldigd.

Dit is voor de handelaars het sluitstuk van een jarenlang proces, met een nauwe samenwerking tussen stads- en districtsdiensten en de lokale middenstand. Deze laatsten hebben op verschillende momenten de aandacht getrokken met ludieke acties en doen dit voor deze inhuldiging opnieuw.

Wedstrijd met in totaal € 2.500 in de prijzenpot (U-Coins)

Naar aanleiding van de nieuwe landmarks, komt dé Herentalsebaan met een opmerkelijke wedstrijd.

Vraag 1: Hoeveel facetten kan je in totaal tellen op de muurschilderingen aan beide parkings?
Vraag 2: Hoeveel facetten kan je tellen op het kunstwerk van 6,5 meter hoog op parking 1?

Prijzen:

  • 1ste plaats: €500,-
  • 2de en 3de plaats: €250,-
  • 4de tot 19de plaats: €100,-

SMS je antwoord naar 04 94 05 50 05. Start je SMS met ‘LMHB’ en je twee antwoorden. Bijvoorbeeld: LMHB 145 + 16
(zonaal tarief; doorgaans gratis, afhankelijk van je provider)

 Beelden: Jan Dirkx

(Antwerp U-Coins aan 1€ voor 1€. Bij meer dan 18 winnaars is er een loting bij de inhuldiging, Alle kanshebbers worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de loting. Deelnemen kan tot 28/10/2021 20:00)