deurne leeft stefan lambrechts tentoonstelling cityscapes districtshuis zijvleugel
05.03.2021

Stefan Lambrechts is een Deurnse fotograaf. In ‘Cityscapes‘ fotografeert hij de stad, maar vertelt daarmee zijn eigen verhaal.

Een blik door de lens van Stefan Lambrechts

Je kijkt door Stefan’s ogen naar de Groenplaats en het Centraal Station, maar ook naar onbekende plekjes in de buitenwijken van de stad. De tegenstrijdige emoties die de jonge kunstenaar beleeft, schemeren door in zijn beelden: soms donker en confronterend, dan weer heel kleurrijk en warm.

Corona-proof

Voor je deze gratis tentoonstelling bezoekt, moet je aan de inkom je gegevens achterlaten. Dat kan buiten door een QR-code te scannen of door je naam en telefoonnummer aan het onthaal door te geven.

Exposant altijd aanwezig

Er mogen ten allen tijden maximaal 20 personen binnen zijn. Dit om de social distance te bewaren.

 De expositie is al een keer uitgesteld dus ben blij dat het, desondanks deze regels, toch kan plaatsvinden.

Het brengt zelfs een voordeel mee… Ieder dag ben ik zelf aanwezig en heb er bewust voor gekozen om titelplaatjes per werk achterwege te laten. Het intiem karakter van deze tentoonstelling zorgt ervoor dat ik iedere bezoeker, indien gewenst, zelf te woord kan staan.

Legt Lambrechts vol passie uit.

Het valt op dat geen enkel werk in deze expo mensen bevat, Stefan heeft de werken zorgvuldig uitgekozen en met een reden:

Het is mijn eerste tentoonstelling, ik wou vooral de stad in beeld brengen, de bekende en minder bekende plekjes.

Vol verwachting wacht ik op de reacties van de bezoekers. Een eerste keer is toch altijd spannend!

Fotograaf vol ambitie

Stefan hoopt ooit een tentoonstelling te hebben in het FOMU (Fotomuseum):

Dat van Antwerpen wel te verstaan. Daar zou ik echt ontzettend vereerd om zijn. Er hebben al mensen gevraagd of ze de werken kunnen kopen. Wat ik een ontzettend groot compliment vind. Het idee dat er in iemands leefruimte een werk van mij zou hangen, ja da’s kippenvel voor mij. En dan durf je natuurlijk al eens beginnen dromen…

Ik speel met het idee om tegen het einde van het jaar bepaalde werken te koop te zetten voor het goede doel.

Concrete info

Expo: Cityscapes
Je kan deze gratis expo bezoeken in de zijvleugel van het districtshuis van vrijdag 5 tot zondag 21 maart 2021, telkens op vrijdag tot en met zondag van 14u00 tot 19u00.

Beeld: Hoeckx Alain, foto onderaan gezin Lambrechts tijdens première tentoonstelling