deurne leeft lokale economoeraad bestuur
11.06.2021

Gisteren was het dan zo ver voor onze Deurnese ondernemers… het allereerste evenement in openlucht. Mogelijk gemaakt door de lokale economieraad en het district Deurne.

Alle plaatsen waren bezet, het sprak voor zich dat velen hier al lang naar uit hadden gekeken. Eindelijk nog eens collega ondernemers ontmoeten. Samen terugblikken op deze toch wel ontzettend uitdagende periode.

Starten deden de ondernemers met een gezellige apero onder begeleiding van Benny Bruggeman, beter gekend als De Zingende ober. De sfeer zat er meteen in en dan moesten de sprekers nog beginnen…

Yasmina Fadli: Empowerment

Als eerste kwam Yasmina Fadli vertellen over de aapjes op haar schouders die tijdens de corona-periode meer op gorilla’s waren gaan lijken:

Tijdens de afgelopen periode hebben vele ondernemers er over nagedacht om te stoppen. Ook ik heb ondanks mijn 31 jaar ervaring in de verkoop enkele keren een vacaturewebsite open gedaan. De twijfel komt binnen: “Kan ik dit nog langer?” “Heb ik nog genoeg buffer om deze periode te overbruggen?”

Aan de hand van een metafoor met aapjes bracht Fadli haar beleving op de ondernemers over:

Op onze schouders zitten aapjes… ze beginnen klein als we peuter zijn en krijgen steeds meer pinda-nootjes toegeworpen. Pinda-nootjes onder de vorm van twijfel. Ze fluisteren je eerst onzekerheid aan en beginnen op de duur meer en meer te brullen.

De angst om te falen groeit doorheen je (ondernemers) leven, zeker in de corona-periode was dat het geval. Het typeert ondernemers dat ze zichzelf steeds heruitvinden en creatieve manieren zoeken om te (over)leven.

Komiek Nigel Williams mocht de avond afsluiten

Williams begon met trots aan te kondigen dat hij –eindelijk– Belg geworden was en fier is om Antwerpenaar te zijn. Aan de hand van zijn eigen werkverleden als cafebaas, herkenbare anekdotes en reizen naar de parking vertelde Williams over ondernemen en de impact van corona. De ene schaterlach na de andere kwam vanuit het publiek en zelfs van aan de ligweide bij de natuurlijke zwemvijver wist men de komiek te smaken.

Achteraf was er nog ruimte voor de ondernemers om te netwerken, zijnde per vier aan een tafel.

Het moet gezegd dat At the Park de uitgekozen locatie was voor dit evenement. Door het grote terras en de buitenbar konden alle corona-maatregelen nageleefd worden. Traiteur tip-top en Dexter verzorgden overheerlijke koude en warme hapjes… om vingers en duimen van af te likken.

Beelden: Focus 4 Memories