deurne leeft kapsalon patrick timmermans op pensioen na  jaar
11.03.2022

Het was ietwat onverwacht voor Patrick Timmerman toen districtsburgemeester Tjerk Sekeris samen met de winkeliersvoorzitter hem in de bloemetjes kwam zetten op zijn laatste werkdag.  Na 38 jaar houdt Patrick het voor bekeken en gaat hij op pensioen.

Sinds vorige week hing er een papiertje aan de deur bij Kapsalon Patrick (Gallifortlei 21): “Gesloten vanaf vrijdag 11 maart 2022 – pensioen”. Het ‘Te Koop’ bordje aan de gevel verraadde natuurlijk al veel, maar gisteren was het dan effectief zo ver, de laatste werkdag van Patrick:

Om half vier vandaag heb ik mijn laatste klant geknipt. Het zal even wennen worden, maar ik heb een prachtig kleinkind waar ik nu al mijn energie in ga steken.

Patrick kent Deurne door en door, hij zit hier dan ook al een tijdje:

In 1976 ben ik eerst beginnen werken voor een baas in een kapsalon op de Ten Eekhovelei. Na 8 jaar heb ik dan mijn eigen kapsalon geopend op de Gallifortlei. Doorheen de jaren bouw je een vast clienteel op. Ik ga mijn klanten missen… de babbeltjes over koetjes en kalfjes. Een kapper is ook een beetje psycholoog, weet je (lacht).

De Gallifortlei is duidelijk aan een opmars bezig, het kapsalon van Patrick was meteen verkocht:

Ik heb het pand in zijn totaliteit te koop aangeboden in oktober 2021. Na de eerste bezichtiging was het al meteen prijs, we hadden een koper.

Wat de plannen van de nieuwe eigenaar zijn is ook voor Patrick gissen…

Wij hopen dat de nieuwe eigenaar op de benedenverdieping de handelszaak behoudt, al kunnen we dat natuurlijk niemand opleggen. We wensen vanuit de winkeliersvereniging Patrick te bedanken voor zijn jarenlange inzet als kapper en hopen hem zeker nog eens tegen het lijf te lopen hier in Deurne!

Aldus Alain Hoeckx, voorzitter van Winkeliersvereniging Deurne Centrum.